Zomerse kruidenworkshop
16 en 30 juli en 27 augustus 2022

Hoe maak je zalf en welke kruiden gebruik je nou voor kruidenthee? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens de zomerse workshopdagen bij Hortus Alkmaar.

Je gaat zelf aan de gang deze dag(en), maakt kruidenboter, pesto of soep, maar ook een anti-muggenmiddel, deodorant of een haargel, alles op natuurlijke basis en uiteraard met kruiden als uitgangspunt.
Het is puur genieten bij de Hortus in de zomer. We gaan zoveel mogelijk buiten doen als het weer dat toelaat, een zintuigelijke wandeling door de tuin staat sowieso op het programma.

We gaan onder andere aan de slag met het brandnetel, zevenblad, het madeliefje, rozemarijn en veel andere kruiden. De recepten van alles wat je maakt krijg je mee naar huis, plus de preparaten die je gemaakt hebt deze ochtend.

Je mag zelf kiezen of je één, twee of drie ochtenden mee komt doen met de zomerse workshop. Het programma is iedere ochtend anders en hangt ook een beetje af van het weer en de beschikbaarheid van de kruiden.

Door: Marieke Kraakman van Madelief-Kruiden

Data:

Zaterdagochtend 16 en / of 30 juli en / of zaterdagochtend 27 augustus 2021

Tijd:

9.00 – 12.30 uur

Locatie:

Hortus Alkmaar

Kosten:

€ 42,00 per keer. Let op: Doe je twee dagen of meer mee? Dan betaal je € 39,00 per keer. De prijs is inclusief alle gebruikte materialen, recepten, koffie en kruidenthee