Over Marieke

Natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier ligt dan ook mijn passie.

Kruiden nemen spelenderwijs al meer ruimte in mijn leven in. Ik vind het heerlijk om kruidenworkshops- en cursussen te geven, onder andere bij Hortus Alkmaar.

Wil je een (vriendinnen) uitje organiseren en zoek je nog een activiteit? Ik kom graag een kruidenworkshop op locatie verzorgen. Ook een kruiden(pluk)wandeling is leuk om met een groepje te ervaren. Stuur me gerust een bericht om te informeren naar de mogelijkheden.

Workshops

Bij alle workshops gebruik ik alleen puur natuurlijke middelen, hieronder vallen de biologische geteelde kruiden en ook de basisstoffen voor bijvoorbeeld zalf en natuurlijke verzorgingsproducten zoals scrub, body-butter, deodorant, tandpoeder of badzout.

Bij mijn workshops krijg je veel informatie en praktische tips voor thuis. Je leert altijd een natuurlijk preparaat te maken en neemt dat mee naar huis.

Vragen? Die zijn altijd welkom :-).

Wie ik ben?

Marieke Kraakman, geboren in 1961. Ik woon al bijna mijn hele leven in Alkmaar. Mijn 2 kinderen, een dochter en een zoon zijn inmiddels mooie volwassenen. Sinds november 2015 ben ik de trotse oma van Linde.

Mijn hele werkzame leven staat in het teken van natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen. Geen toeval, want hier ligt mijn passie en dan vooral bij wat mensen beweegt en welke keuzes zij maken.

2011 Oprichting ErZijn

2012 Start meditatielessen ErZijn

2013 Drogistendiploma

2014 Start opleiding Kruidengeneeskunde bij ‘Het Kruidenrijk’

2016 Kruidenworkshops bij Hortus Alkmaar

2016 Dipploma Ademcoach

2017 Bedrijfsnaam ErZijn vervangen door Madelief-Kruiden & Gezond Leven

Workshops, cursussen en tips

Geneeskrachtige Kruiden basis

Wat leer je tijdens deze cursus? Uiteraard leer je hoe en waar de geneeskrachtige planten te vinden zijn, welke werkzame stoffen erin zitten en hoe je ze kunt toepassen. Je raakt vertrouwd met de botanie, signatuur en inhoudsstoffen van de…

Winterse kruidenworkshop
9 en 16 januari

Je weerstand kan wel een boost gebruiken, zo midden in de wintertijd. Kom daarom je eigen verkoudheidsbalsem en hoestsiroop maken tijdens deze gezellige workshop bij de Hortus. Zo denk jij om je gezondheid op een natuurlijke manier. Ik vertel…

Winterse kruidenworkshop
7 en 28 november

Weet je dat je zelf een hoestsiroop kan maken met natuurlijke middelen? Ook neusdruppels of een verkoudheidsbalsem mag je zelf maken tijdens deze winterse workshop. Niet alleen verzorgende producten komen aan bod, ook leer je een verwarmende…
© Copyright Madelief - Kruiden 2019 I Realisatie: Wokke in Vorm