Over Marieke

Natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier ligt dan ook mijn passie.

Kruiden nemen spelenderwijs al meer ruimte in mijn leven in. Ik vind het heerlijk om kruidenworkshops- en cursussen te geven, onder andere bij Hortus Alkmaar.

Wil je een (vriendinnen) uitje organiseren en zoek je nog een activiteit? Ik kom graag een kruidenworkshop op locatie verzorgen. Ook een kruiden(pluk)wandeling is leuk om met een groepje te ervaren. Stuur me gerust een bericht om te informeren naar de mogelijkheden.

Workshops

Bij alle workshops gebruik ik alleen puur natuurlijke middelen, hieronder vallen de biologische geteelde kruiden en ook de basisstoffen voor bijvoorbeeld zalf en natuurlijke verzorgingsproducten zoals scrub, body-butter, deodorant, tandpoeder of badzout.

Bij mijn workshops krijg je veel informatie en praktische tips voor thuis. Je leert altijd een natuurlijk preparaat te maken en neemt dat mee naar huis.

Vragen? Die zijn altijd welkom :-).

Wie ik ben?

Marieke Kraakman, geboren in 1961. Ik woon al bijna mijn hele leven in Alkmaar. Mijn twee kinderen leven hun leven op een manier waar ik erg trots op ben. Inmiddels ben ik ook oma van twee prachtige kleinkinderen.

Mijn hele werkzame leven staat in het teken van natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen. Geen toeval, want hier ligt mijn passie en dan vooral bij wat mensen beweegt en welke keuzes zij maken.

2011 Oprichting ErZijn

2012 Start meditatielessen ErZijn

2013 Drogistendiploma

2014 Start opleiding Kruidengeneeskunde bij ‘Het Kruidenrijk’

2016 Kruidenworkshops bij Hortus Alkmaar

2016 Diploma Ademcoach

2017 Bedrijfsnaam ErZijn vervangen door Madelief-Kruiden & Gezond Leven

Workshops, cursussen en tips

Zomerse kruidenworkshop
24 en 31 juli en 7 augustus

Hoe maak je zalf en welke kruiden gebruik je nou voor kruidenthee? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens de zomerse workshopdagen bij Hortus Alkmaar. Je gaat zelf aan de gang deze dag(en), maakt kruidenboter, pesto of soep, maar…

Voorjaarsschoonmaak van je lijf met braam

Weet je ook ergens van die woekerende braamstruiken te staan? Juist het woekerende aspect van braam en andere kruiden vertelt ons volgens de kruidengeneeskunde dat deze kruiden onze weerstand verhogen, ze zouden het ‘woekeren’ van bacillen…

Zo blauw, zo blauw – voorjaarssalade met bloemen en blaadjes

De cichorei bloeit laat in het voorjaar, hij groeit graag in bermen, op dijken en in graslanden en werd door de oude Egyptenaren al gegeten als maagversterkende groente. De prachtige hemelsblauwe bloemen openen zich alleen als de zon schijnt.…

© Copyright Madelief - Kruiden 2019 I Realisatie: Wokke in Vorm