Over Marieke

Als je mijn levensloop leest valt je misschien op dat mijn hele werkzame leven in het teken staat van natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen. Geen toeval, want hier ligt mijn passie en dan vooral bij wat mensen beweegt, welk pad zij gaan en de keuzes die zij maken.

Kruiden nemen spelenderwijs al meer ruimte in mijn leven in. Ik vind het heerlijk om kruidenworkshops te geven, onder andere bij Hortus Alkmaar en sta regelmatig op markten met zelfgemaakte olie en zalf.

Ook kom ik bij mensen thuis voor een vrijgezellenfeest of vriendinnenuitje met een kruiden-of kookworkshop of we maken verzorgingsproducten met natuurlijke middelen. En je bent van harte welkom om eens mee te lopen met een kruidenwandeling in de Rekerhout te Alkmaar.

Workshops

Bij alle workshops gebruik ik alleen puur natuurlijke middelen, hieronder vallen de biologische geteelde kruiden en ook de basisstoffen voor bijvoorbeeld zalf en natuurlijke verzorgingsproducten zoals scrub, body-butter, deodorant, tandpoeder of badzout.

Bij mijn workshops krijg je veel informatie en praktische tips voor thuis. We maken tijdens iedere workshop een zalf, hoestsiroop of bijvoorbeeld een verkoudheidsbalsem voor kinderen.

Vragen? Die zijn altijd welkom :-).

Wie ik ben?

Marieke Kraakman, geboren in 1961. Ik woon al bijna mijn hele leven in Alkmaar. Mijn 2 kinderen, een dochter en een zoon zijn inmiddels mooie volwassenen. Sinds november 2015 ben ik de trotse oma van Linde.

Mijn hele werkzame leven staat in het teken van natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen. Geen toeval, want hier ligt mijn passie en dan vooral bij wat mensen beweegt en welke keuzes zij maken.

2011 Oprichting ErZijn

2012 Start meditatielessen ErZijn

2013 Drogistendiploma

2014 Start opleiding Kruidengeneeskunde bij ‘Het Kruidenrijk’

2016 Kruidenworkshops bij Hortus Alkmaar

2016 Dipploma Ademcoach

2017 Bedrijfsnaam ErZijn vervangen door Madelief-Kruiden & Gezond Leven

Workshops, cursussen en tips

Geneeskrachtige Kruiden basis 1

Bij deze cursus leer je veel over geneeskrachtige planten, hoe en waar deze te vinden zijn en wat de werkzaamheid en toepassingen van vele kruiden en planten zijn. Maak jezelf vertrouwd met de botanie, signatuur en inhoudsstoffen van de behandelde…

Voorjaarsschoonmaak voor je lijf

Het voorjaar komt er straks weer aan, begint het al te kriebelen bij je? We willen dan het liefst met een schoon lichaam het nieuwe seizoen in. Schoon van buiten én van binnen. Maar hoe doe je dat? Met kruiden en natuurlijke middelen kun je…

Maak zelf 3 kruidenpreparaten bij verkoudheid

Zo maak je zelf 3 kruidenpreparaten bij verkoudheid Je bent verkouden en wil er graag vanaf. Hoe ondersteun jij je lichaam zodat je beter wordt? Tijdens deze leuke workshop maak je zelf hoestsiroop en een verkoudheidsbalsem. Bovendien laat…

© Copyright Madelief - Kruiden 2019 I Realisatie: Wokke in Vorm