Over Marieke

Natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hier ligt dan ook mijn passie.

Kruiden nemen spelenderwijs al meer ruimte in mijn leven in. Ik vind het heerlijk om kruidenworkshops- en cursussen te geven, onder andere bij Hortus Alkmaar.

Wil je een (vriendinnen) uitje organiseren en zoek je nog een activiteit? Ik kom graag een kruidenworkshop op locatie verzorgen. Ook een kruiden(pluk)wandeling is leuk om met een groepje te ervaren. Stuur me gerust een bericht om te informeren naar de mogelijkheden.

Workshops

Bij alle workshops gebruik ik alleen puur natuurlijke middelen, hieronder vallen de biologische geteelde kruiden en ook de basisstoffen voor bijvoorbeeld zalf en natuurlijke verzorgingsproducten zoals scrub, body-butter, deodorant, tandpoeder of badzout.

Bij mijn workshops krijg je veel informatie en praktische tips voor thuis. Je leert altijd een natuurlijk preparaat te maken en neemt dat mee naar huis.

Vragen? Die zijn altijd welkom :-).

Wie ik ben?

Marieke Kraakman, geboren in 1961. Ik woon al bijna mijn hele leven in Alkmaar. Mijn 2 kinderen, een dochter en een zoon zijn inmiddels mooie volwassenen. Sinds november 2015 ben ik de trotse oma van Linde.

Mijn hele werkzame leven staat in het teken van natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen. Geen toeval, want hier ligt mijn passie en dan vooral bij wat mensen beweegt en welke keuzes zij maken.

2011 Oprichting ErZijn

2012 Start meditatielessen ErZijn

2013 Drogistendiploma

2014 Start opleiding Kruidengeneeskunde bij ‘Het Kruidenrijk’

2016 Kruidenworkshops bij Hortus Alkmaar

2016 Dipploma Ademcoach

2017 Bedrijfsnaam ErZijn vervangen door Madelief-Kruiden & Gezond Leven

Workshops, cursussen en tips

Geneeskrachtige Kruiden basis 1

Wat leer je tijdens deze cursus? Uiteraard leer je hoe en waar de geneeskrachtige planten te vinden zijn, welke werkzame stoffen erin zitten en hoe je ze kunt toepassen. Je raakt vertrouwd met de botanie, signatuur en inhoudsstoffen van de…

Geneeskrachtige Kruiden gevorderden 1

Heb je de basiscursus Geneeskrachtige kruiden gevolgd en wil je graag nog veel meer weten over kruiden? Meld je dan aan voor de gevorderden 1 cursus. Je gaat leren welke kruiden je in kunt zetten bij verkoudheden, griep en infecties van de…

Voorjaarsschoonmaak voor je lijf

Schoon van buiten èn van binnen Het voorjaar komt er straks weer aan, begint het al te kriebelen bij je? We willen dan het liefst met een schoon lichaam het nieuwe seizoen in. Schoon van buiten én van binnen. Maar hoe doe je dat? Met…
© Copyright Madelief - Kruiden 2019 I Realisatie: Wokke in Vorm