Geneeskrachtige Kruiden basis – voorjaar 2024

Wat leer je tijdens deze cursus?

Waar kun je beter kennismaken met geneeskrachtige kruiden dan bij Hortus Alkmaar? Je leert bij deze leuke cursus waar je het best geneeskrachtige kruiden kunt plukken, hoe je deze verwerkt, welke werkzame stoffen ze bevatten en uiteraard hoe je ze toe kunt passen. Je raakt vertrouwd met de botanie, signatuur en inhoudsstoffen van de planten die we in de les behandelen. We bestuderen 14 kruiden uitgebreid en je leert ook de orgaanklok en de homotoxicoseleer kennen.

Theorie en praktijk

Iedere les bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, we gaan iedere les naar buiten om die planten op te zoeken die we in de les bespreken en soms oogsten we deze ook om ze te verwerken tot een kruidenolie, zalf of kruidentinctuur. Verder leer je onder andere hoe je een hoestsiroop en een verkoudheidsbalsem maakt. We beginnen de les altijd met het proeven van diverse soorten kruidenthee.

Alle materialen inbegrepen

Inbegrepen bij deze cursus is al het lesmateriaal, toegang tot Hortus Alkmaar, de kruidenthee en alles wat nodig is voor de bereidingen die je leert maken. Je docent voor deze cursus is Marieke Kraakman, kruidengeneeskundige en drogist.

Door: Marieke Kraakman van Madelief-Kruiden

Data:

op de volgende zaterdagochtenden:

– 2 maart 2024
– 6, 13 en 20 april 2024
– 11 en 25 mei 2024
– 1 juni 2024

Tijd:

9.00 – 12.00 uur

Locatie:

Hortus Alkmaar, in het bezoekerscentrum, de tuin en de kas

Kosten:

€ 265,00 per persoon

(In delen betalen mag.)